Dette bør Norge ta med seg fra Boris Johnsons «revolusjonsplan» – Energi og Klima

Dette bør Norge ta med seg
fra Boris Johnsons «revolusjonsplan»

Podkast: Med en prislapp på 144 milliarder kroner, skal ti satsingsområder gi 250 000 nye arbeidsplasser og bringe britene frem mot nullutslipp i 2050.

I ukens utgave av Energi og Klima, med programleder Martin Larsen Hirth, Lea Svendsen fra UiB og Bjerknessenteret for klimaforskning og Ivar Slengesol fra Eksportkreditt, får du i tillegg til et dykk i planene for en ny industriell revolusjon i Storbritannia også høre mer om dette:

  • Hvorfor strømprisen er lav akkurat nå
  • Hvorfor energisystemet blir stadig mer avhengig av været
  • Nordmenns forhold til energisparing
  • Vil 2020 bli stående som «året det snudde»?
Lea Svendsen, førsteamanuensis ved UiB og Ivar Slengesol, direktør for strategi og forretningsutvikling i Eksportkreditt. Foto: UiB / Eksportkreditt.

Ukens anbefalinger

Lea Svendsen: Jeg vil anbefale Bjerknessenteret for klimaforskning sin podkast. Her får du nybakt klimaforskning rett fra ovnen.

Ivar Slengesol: Les om Panasonic, Hydro og Equinors planer for en mulig batterifabrikk i Norge. Sammen med planer for andre batterifabrikker ser vi nå starten på en verdikjede som gir arbeidsplasser.

Martin Larsen Hirth: Simon Evans (@DrSimEvans) fra Carbon Brief har kastet et kritisk blikk på Boris Johnsons klima- og energiplan og laget en informativ Twitter-tråd for dem som vil få en kjapp oppsummering av detaljene.

Husk at du kan abonnere på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Det gjør du enten i iTunes, Google Podcast, Spotify eller Podbean. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.

Kommentarfeltet er stengt.