2
2

Støtt oss
2
Stillinger
2
Klimakalender

Om oss

Om oss
Støtt vårt arbeid
Annonsere
Personvernerklæring
Administrer informasjonskapsler

Følg oss

Facebook
Bluesky
Linkedin
Rss feed

Kontakt oss

Redaksjonen
Energi og Klima
Odd Frantzens plass 5
N-5008 Bergen
til toppen
Tema: Matsikkerhet
Et overfylt innendørs midlertidig tilfluktsrom hvor mange mennesker hviler på tettpakkede senger og madrasser, samhandler og tar vare på små barn.
Fem på fredag
10. mai 2024

Dødelig flom i Brasil sender matvarepriser opp

Flommen sør i Brasil har krevd liv, og nå kan den også få konsekvenser for matvareprisene. Les også om blant annet kvotejuks i Canada og dårlig jordsmonn i Alpene.

#Klimavalg
13. juni 2023

Klimamålene mot 2030: Fredes landbruket, må andre sektorer kutte (mye) mer

Klimakutt i landbruket: Det store spørsmålet er om vi både kan kutte utslippene mye og likevel ta vare på landbruksareal over hele landet. Ifølge utredningene bak Miljødirektoratets «kostholdstiltak» er svaret nei.

Ekspert­intervju
8. juni 2023

Kjøttvaner er vonde å vende

Midt i startskuddet for grillsesongen ber Miljødirektoratet oss om å spise mindre kjøtt. Forsker Arve Hansen forklarer hvorfor det kan være vanskelig å kutte biff og burger for å redde klimaet.

Ekspert­intervju
19. april 2023

Hvor bærekraftig er norsk mat?

Og hva bør vi egentlig sikte til når vi snakker om bærekraft i norsk matproduksjon? Vi spør Arne Bardalen.

Nærbilde av hånd som holder inntørkede blader fra plante
Ekspert­intervju
25. august 2022

Ekspertintervjuet: Vi må være forberedt på verre

Det er ekstremtørker på tre kontinenter samtidig. Energi- og matforsyning over store deler av verden påvirkes. Dette er varslede katastrofer, og vi bør være forberedt på at slikt kan skje oftere, advarer Tore Furevik ved Nansen-senteret.