Repower EU: En ambisiøs klimaplan blir enda mer ambisiøs

PODKAST: – Repower EU er et produkt av krigen i Ukraina. Det er EU-kommisjonens plan for å raskere fase ut russisk fossil energi og akselerere den grønne omstillingen, sier Energi og Klimas korrespondent i Brussel, Alf Ole Ask.

--:--
--:--
Alf Ole Ask, Energi og Klimas korrespondent i Brussel

Russlands brutale krig i Ukraina har ikke fått EU til å senke klimaambisjonene. Snarere tvert imot.  Mens behandlingen av den omfattende politikkpakken Fit for 55 pågår, la EU-kommisjonen 18. mai frem planen som vil sette enda mer fart i energiomstillingen.  

«Hvis politikkpakken Fit for 55 er en tietasjes bygning, så er Repower EU den ellevte etasjen som legges på toppen», sa EUs klimakommissær Frans Timmermans.

I denne podkast-episoden forteller Alf Ole Ask hva EUs Repower-plan er, hva den inneholder og hva den kan bety for Norge.

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis! Det gjør du enten i iTunes, Google Podcasts, PocketCast, Spotify, Podme eller Podbean. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.