Energi og Klima lanserer podkast

Hør mer om: Scatecs milliardkjøp, IEA spår fremtiden og FN advarer om at verden er i ferd med å bli et ubeboelig helvete.

--:--
--:--

Hver uke fremover vil et fast, rullerede panel ledet av journalist Martin Larsen Hirth diskutere de viktigste klima- og energinyhetene i uken som har gått. I dag med førsteamanuensis Lea Svendsen fra Universitetet i Bergen og Bjerknessenteret for klimaforskning og direktør for strategi og forretningsutvikling, Ivar Slengesol, fra Eksportkreditt som gjester.

  • Hvorfor bruker Scatec nesten 11 milliarder kroner på vannkraftselskapet SN Power?
  • Tar IEA høyde for at store deler av verdens befolkning vil ha bedre levekår når de spår energiutviklingen?
  • Og kan bruk av åpne data og norsk værvarsling gjøre det enklere å unngå naturkatastrofer?

De neste ukene vil lytterne også stifte bekjentskap med Elisabet Kjærstad Bøe, bærekraftsjef i Tibber, Ida Solbrekke, stipendiat i fornybar energi ved Universitetet i Bergen og Bergen Offshore Wind Centre og Jørgen Gudmundsson, Chief Risk Officer i Sbanken.

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima enten i iTunes, Spotify eller Podbean. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.

Ukens anbefalinger fra panelet:

I hver sending vil gjestene komme med en anbefaling til lytterne fra klima- og energifeltet for videre fordypning. Denne uken hadde vi med oss disse godsakene:

Ivar Slengesol: Boken «Grønn vekst – en sunn økonomi for det 21. århundre» av BI-professor og MDG-politiker Per Espen Stoknes og filmen «David Attenborough: A Life on our planet.»

Martin Larsen Hirth: Michael Liebreich, grunnlegger av det som i dag er Bloomberg New Energy Finance, sitt dypdykk i hydrogen: Separating hype from hydrogen – del 1 om tilbudssiden og del 2 om etterspørselen.

Lea Svendsen: Boken «Our affair with El Niño» av professor emeritus S. George Philander.