Slik jobber bedriftene for
å bli klimanøytrale
Podkast: Elektrifisering, kvotekjøp, skogplanting og lagring av andre sine utslipp, er noe av det som tas i bruk. Hva er reelle tiltak og hva er grønnvasking?
Programleder Martin Larsen Hirth, fagansvarlig for klima i KLP, Lars Erik Mangset og førsteamanuensis ved UiB og Bjerknessenteret, Lea Svendsen diskuterer også:
- Hvorfor er det et utall ulike definisjoner og hvorfor det er problematisk?
- I hvor stor grad handler det om reelle tiltak og hvor mye er grønnvasking?
- Hvordan forskere forholder seg til begrep som klima- og karbonnøytrale
- Hva det betyr når et selskap skal måle Scope 3-utslipp?
- Hvorfor kvotekjøp kanskje kan sammenlignes med å ta sit-ups?
- Hva med selskap som har lave utslipp selv, men som påvirker i langt større grad, som advokater og PR-byrå?
Ukens anbefalinger
Lars Erik Mangset: Jeg anbefaler en artikkel fra The Economist i sommer: «What if carbon removal becomes the new Big Oil? – om et tenkt scenario i 2050.
Lea Svendsen: Ta en kikk på NRKs sak «Sjekk klimaendringene i din kommune» og se hvordan man tror klima har endret seg til 2100. Og som en bonus, sjekk ut denne lille videoen fra Cicero i anledning Paris-avtalens femårsjubileum.
Martin Larsen Hirth: Onsdag ble det sjette karbonbudsjettet lagt frem i Storbritannia, for hvor mye utslipp man kan ha i perioden fra 2033-2037 for å nå nullutslipp i 2050. Anbefalingene er også brutt ned sektorvis, og datasett er åpent tilgjengelig.
Abonner på Energi og Klima
Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima.
Det gjør du enten i iTunes, Google Podcast, PocketCast, Spotify eller Podbean. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.