#Klimalederen3. desember 2022Etter høsten 2022: Gode grunner til å etterlyse en (klima)politikk som henger bedre sammenDet har gått riktig dårlig for Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum denne høsten. Regjeringen evner ikke å meisle ut en kurs som på en troverdig og konsistent måte setter retning for Norges grønne skifte.
#Klimavalg9. november 2022Statsbudsjettet: Justert kraftskatt med Haltbrekken som redningsmann?SVs Lars Haltbrekken ser ut til å kunne gi regjeringen en hjelpende hånd når det gjelder kraftskatten. Men vil Senterpartiet og Arbeiderpartiet ta imot, eller blir det «nei, nei og nei»?
Podkast8. november 2022Statsbudsjett, elbilstatistikk og EU-forbud mot fossilbiler-Skatt på vannkraft blir den vanskeligste og viktigste budsjettsaken i forhandlingene mellom SV og regjeringen, tror ansvarlig redaktør i Energi og Klima, Anders Bjartnes.
Debatt7. oktober 2022Energisparing: Regjeringens regnestykke går ikke opp10 TWh energisparing i bygg innen 2030 er et ambisiøst mål, skriver Bård Baardsen i Norsk Varmepumpeforening. Men vil de tiltakene som er foreslått i statsbudsjettet, gi oss denne energibesparelsen?
Nyhet14. juni 2022Dette er klima- og energisakene i revidert budsjettMomsfritaket på elbiler opp til 500000 kroner beholdes til 2025. Store veiprosjekter skal nedskaleres. Det blir ikke kutt i drivstoffavgiftene. Kollektivtrafikken får 500 millioner ekstra.
#Klimavalg8. november 2021Vedums statsbudsjett: Hva må SV ha nå?Finansminister Trygve Slagsvold Vedums justerte statsbudsjett legger seg omtrent der man kunne vente i klimapolitikken. Spørsmålet nå er hva SV og Kari Elisabeth Kaski må ha for å stemple «godkjent» når budsjettet behandles.
#Klimavalg28. september 2021Klima, mat og landbruk: Mange venter på mye fra HurdalDet blir spennende å se hvilke grep de rødgrønne gjør med landbrukspolitikken og alt som omkranser den. Det er mye viktig som ikke har å gjøre med ulv.
#Klimavalg14. september 2021Klimaomstillingen blir Støres største oppgaveJonas Gahr Støre skal lede landet med Ap i rollen som kompromissmaskin. Han må levere politiske løsninger som kombinerer store klimakutt med mindre sosiale, geografiske og økonomiske forskjeller.
Debatt17. august 2021En Støre-regjering må leve med stor intern strid om EU-sakerKlimapolitikken blir den viktigste saken den neste stortingsperioden. Det vanskeligste internt på rødgrønn side blir å håndtere alt som har å gjøre med EU.
#Klimavalg27. april 2021SV og Venstre: Hvor står de «gamle» miljøpartiene etter sine landsmøter?Landsmøtene i SV og Venstre: Blir elektrifisering vanskeligere og dyrere med SVs vindkraftpolitikk – og har Venstre forspilt sine sjanser som partiet for grønt skifte «nedenfra»?
#Klimavalg6. april 2021Måling av forbruksutslipp vil gi viktig innsiktDet er en god idé å beregne klimagassutslippene fra nordmenns forbruk, slik Ap, SV, MDG og Rødt ønsker. Det vil gi viktig innsikt – og gjøre det lettere å utforme politikk for store og reelle utslippskutt.
Kommentar20. juni 2017Fire år med utslippskuttHvorfor bør velgere som er opptatt av klimatrusselen stemme på SV i stortingsvalget? Kari Elisabeth Kaski, stortingskandidat i Oslo, svarer.
Kommentar21. november 2016Det haster med utslippskuttDet er absolutt ingenting som hindrer regjeringen i å legge frem konkrete klimatiltak for Stortinget før en avtale med EU er på plass. Det haster – derfor må vi starte nå.
Debatt10. august 2016Får Venstre gjennomslag for grønne skatter?Venstre-leder Trine Skei Grande har gjort grønt skatteskift til sin fanesak som støtteparti til Frp-Høyre-regjeringen. Resultatet så langt er magert: Etter en mangeårig trend med reduksjon i utslipp av klimagasser, økte utslippene i 2015, varslet Statistisk sentralbyrå tidligere i år. Utslippene økte særlig i oljesektoren og i veitrafikken.
Kommentar12. april 2016Det grønne hamskiftetLandsmøtet i MDG avslørte en del dypere interne konfliktlinjer, ikke ulikt hva som skiller miljøbevegelsen ellers, skriver Andrew P. Kroglund.
Debatt5. mars 2014Kampen om oljefondets investeringsuniversDei raudgrøne partia sikrar fleirtal for den mest ambisiøse tolkinga av det borgarlege oljefond-kompromisset. Det skal KrF og Venstre vere glade for.