#Klimavalg20. mars 2023Sp-landsmøtet stopper Melkøya-elektrifisering; hva gjør dere nå, Equinor?Senterpartiets landsmøte har sagt nei til elektrifisering av Melkøya. Det betyr at Equinor må finne på noe annet enn å bruke kraft fra land for å kutte utslippene fra LNG-fabrikken i Hammerfest.
EU-korrespondenten3. februar 2023Offshore Norge: Nye kontrollrutiner for metan truer gasseksportenEU-kommisjonens forslag til nye regler for kontroll av metanutslipp kan føre til økte utslipp av CO₂ og mindre gassproduksjon på norsk sokkel. Det hevder Offshore Norge i sine innspill til EU.
Nyhet18. januar 2023Hydrogen: Tyskland får stort importbehov – Norge kan bli viktigste leverandørTyskland må importere store mengder hydrogen alt i 2030, og Norge er den viktigste potensielle leverandøren, sier Felix Matthes, en av Tysklands fremste eksperter på klima- og energipolitikk.
Nyhet5. januar 2023Tysk behov for raske klimakutt forlenger Norges nøkkelrolleTidspresset i klimapolitikken tvinger frem pragmatiske beslutninger. Som når en tysk visekansler og superminister omfavner storsatsing på hydrogen laget av norsk fossil gass – med karbonfangst og -lagring.
EU-korrespondenten16. desember 2022Equinor åpner for å selge gass via EUs innkjøpsmonopolEquinor er beredt til å selge gass via EUs innkjøpsordning, men det er ikke klart om den delvis statseide gjødselgiganten Yara vil kjøpe gass via ordningen.
#Klimavalg1. november 2022Hva skjer med Wisting?Equinor finregner nå på Wisting i lys av moderate endringer i oljeskatten. Men det skal også gjøres noen politiske regnestykker. Kostbar oljeutvinning med lang tidshorisont er et veddemål mot klimapolitikken.
Debatt26. oktober 2022#Klimafrokost om Wisting-feltet i klimakrisens tid – hva gjør oljelandet Norge?Er Equinors planer om å bygge ut Wisting-feltet forenlig med Norges klimamål og verdens behov for å fase ut fossil energi fort? Se opptak av frokostmøte her.
EU-korrespondenten13. oktober 2022Norge vil sikre gassen en langsiktig plass i Europas grønne skifteEquinor vil selge norsk gass på lange kontrakter til kunder i EU hvis selskapet får løfter om langsiktige motytelser: At den norske stat og EU plukker opp regningene for rørledninger som frakter hydrogen fra Norge til Europa og CO₂ tilbake til norsk sokkel.
Nyhet16. september 2022NVE: Equinors havvindprosjekt vil ha “umiddelbar og gunstig effekt”Havvindprosjektet Trollvind vil være positivt for kraftsystemet i Bergen og omland, mener NVE og Statnett.
#Klimalederen10. september 2022Krise på alle kanter: Holder Støre-regjeringen, eller vinker Sp farvel?Strid om innføring av nye EU-regler kan skape krise internt i Støre-regjeringen. Les også om at gass neppe blir «great again» i Europa og om hvor meningsløst det er å gi klimapolitikk og fornybar energi ansvar for energikrisen.
EU-korrespondenten18. juli 2022EU vegrer seg for å innføre pristak på gassHittil har ikke EU-kommisjonen henvendt seg til den norske regjeringen for å drøfte pristak på gass. Hverken den norske regjeringen eller Equinor er for et pristak.
Nyhet23. juni 2022Statens selskaper står for ti ganger Norges utslippNår indirekte utslipp regnes med: Den norske statens hel- og deleide selskaper slipper ut ti ganger mer klimagasser enn hele Norges årlige utslipp. Equinor står for over halvparten av dette.
Nyhet17. juni 2022Ber om at Troll-området åpnes for storskala flytende havvindparkPå bare fire-fem år vil Equinor og partnerne på Troll- og Oseberg-feltene bygge en flytende havvindpark som skal forsyne feltene med elektrisk kraft – og bidra til mer kraft på Vestlandet.
#Klimavalg14. juni 2022Vestre må kreve at statens selskaper holder orden på egne utslipp30 statlige selskaper – deriblant Innovasjon Norge, SIVA og Norfund – leverer ikke regnskap for egne klimagassutslipp. Næringsminister Jan Chr. Vestre bør gi svært tydelige direktiver om at dette ikke holder i 2022.
Kommentar10. mai 2022Statsråd Vestre bør kreve letestopp og større utbytte fra EquinorDe siste tre årene har Equinor brukt 56 milliarder kroner på å lete etter ny olje og gass i alle verdensdeler. Fra nå av bør selskapet heller investere i det fornybare. Hvis ikke bør staten kreve større utbytte.
#Klimavalg3. mai 2022Kampen om Wisting blir lang og hardSpørsmålet om utbygging av Wisting-feltet langt nord i Barentshavet blir en stor klima- og miljøkamp. Saken rommer nær alle problemstillinger knyttet til Norges omstilling ut av oljealderen.
EU-korrespondenten22. februar 2022Olje- og gassektoren kan bli hardt rammet av sanksjoner mot RusslandEquinor har de siste årene utvidet virksomheten i Russland. Nye sanksjoner kan ramme vestlige energiselskaper i landet hardt.
EU-korrespondenten14. februar 2022Gassprisen i Europa kommer til å være høy i minst to år – det betyr fortsatt høye strømpriserDet er ingen rask løsning på den energikrisen som rir Europa og som fører til skyhøye strømpriser i Norge. Gassprisene kommer til å være høye iallefall ut 2023.
EU-korrespondenten31. januar 2022Equinor: Britene bedre enn Norge på karbonfangst og -lagringEquinor trenger kunder som inngår langsiktige kontrakter hvis selskapet skal bygge fabrikker for blått hydrogen. Erfaring fra oljealderens barndom hentes frem når selskapet skal være med å utvikle et hydrogenmarked i Europa.
EU-korrespondenten28. oktober 2021EU-kommisjonen kan åpne for at gass merkes som «grønn energi»Energikrisen i EU kan føre til at både gass og atomkraft klassifiseres som «miljømessig bærekraftig» – i alle fall for en periode. Det vil være godt nytt for norsk olje- og gassindustri som sender milliarder av kubikkmeter gass til Europa.