Ekspertintervju8. juni 2023Kjøttvaner er vonde å vendeMidt i startskuddet for grillsesongen ber Miljødirektoratet oss om å spise mindre kjøtt. Forsker Arve Hansen forklarer hvorfor det kan være vanskelig å kutte biff og burger for å redde klimaet.
Ekspertintervju19. april 2023Hvor bærekraftig er norsk mat?Og hva bør vi egentlig sikte til når vi snakker om bærekraft i norsk matproduksjon? Vi spør Arne Bardalen.
Fem på fredag17. mars 2023Matsvinn er klimabombeStudie avdekker gigantiske utslipp fra svinn når hele matsystemet granskes. Også om Sunaks grønne løfter, EUs jakt på råmaterialer, treplanting mot sandstormer og – litt – klimafinans til utviklingsland.
Fem på fredag10. mars 2023Metan fra landbruk kan sprenge klimamålMetanutslipp fra landbruket – først og fremst knyttet til kjøtt- og melkeproduksjon – kan alene gi 0,7 graders «ekstra» oppvarming i 2100. Les også om at britene bruker mindre kull nå enn noen gang siden 1757.
EU-korrespondenten14. mars 2022EU skulle gjøre landbruket mer bærekraftig – det kan Ukraina-krigen bremseEU har lansert en serie reformer for å gjøre unionens landbruk mer klimavennlig. Nå kan deler av strategien «fra jord til bord» bli satt på vent på grunn av krigen i Ukraina.