23. januar 2019Ekspertintervjuet: Trenger landbruket å kutte utslipp?Etter at EAT-Lancet-rapporten kom forrige uke, har diskusjonen om mat og klima blusset opp igjen. Kan vi nå klimamålene uten å røre landbruket? Og hva skjer med maten vår når kloden blir enda varmere?
9. desember 2018Ekspertintervjuet: Kan klimaendringer føre til krig?– Klima er ikke blant de viktigste konfliktdriverne. Men at befolkningen i konfliktområder er mer sårbare for konsekvensene av klimaendringer, er helt uomtvistelig, sier konfliktforsker Halvard Buhaug i PRIO.
Debatt22. november 2018#Klimafrokost om mat, helse og klimaNorsk klimastiftelse har i fire år arrangert #Klimafrokoster, torsdag 22. november inviterte stiftelsen til #Klimafrokost nummer 30 – med tema: Hvordan kan vi kutte klimagassutslippene forbundet med maten vi spiser?
Nyhet31. mai 2018#Klimarisiko: – Landbruket håndterer klimatrusselen for langsomt– Jordbruk og matproduksjon behandles som sektorinteresser, men hører hjemme på den allmenne og sikkerhetspolitiske dagsorden, sier Bothild Åslaugsdotter Nordsletten. Bondevennens redaktør mener at dårligere avlinger, matjord som blir tatt av flom og spredning av fremmede arter og sykdommer er eksempler på dyre klimarisikoer som kan påvirke landbrukets og nasjonens økonomi.
20. februar 2018Ekspertintervjuet: Problemet med maten vårKlimaendringene vil gjøre det vanskeligere å dyrke de viktigste matvekstene våre. Vi må tenke nytt, dersom vi skal ha nok mat til alle i fremtiden, sier klimaforsker David Battisti.
Klimatv.no7. desember 2016Solenergi kan revolusjonere landbruket og øke matsikkerhetenSolskinnshistorier, episode 3: Småbønder som har tatt i bruk soldrevne vannpumper og dryppirrigasjon, noe som reduserer risikoen for avlingssvikt, bedrer produktiviteten og øker matsikkerheten.
Klimatv.no28. november 2016SolskinnshistorierSolenergi gir ikke «bare» strøm. Solenergi forandrer og forbedrer liv. Mini-dokumentarserien Solskinnshistorier er fortellinger fra den afrikanske landsbygda om solenergiens frigjørende kraft.