Finansdepartementet skal klimarisiko-teste økonomien
Siv Jensens departement skal stressteste Norges offentlige finanser og nasjonalformue mot klimarisiko og etablere scenarioer for utviklingen i prisen på olje, gass og CO2.

Siv Jensens departement skal stressteste Norges offentlige finanser og nasjonalformue mot klimarisiko og etablere scenarioer for utviklingen i prisen på olje, gass og CO2.
Klimakrisen gir tunge argumenter for å knytte Norge enda nærmere til EU, og for å samarbeide tettere med Kina, skriver Thomas Boe Hornburg og Ole Jacob Sending. Å hindre dramatiske klimaendringer bør ha høyeste prioritet i norsk utenrikspolitikk.
En offentlig utredning vil lage en ny naturskadeordning, en annen vil justere den vi har. Når venstre hånd ikke vet hva den høyre gjør, kan det få merkelige utslag.
Klimarisikoutvalgets rapport er ute på bred høring. På denne oversiktssiden dokumenterer vi høringsuttalelsene og trekker ut enkelte hovedpoenger. Uttalelser fra bl.a.: SSB, Norges Bank, Oljedirektoratet, Miljødirektoratet, Norsk olje og gass, Finans Norge, LO og NHO.
Mer informasjon og kunnskap for bedre beslutninger er ledetråden i Norsk klimastiftelses innspill til høringen om Klimarisikoutvalgets rapport.
Hva har skjedd med klimaet når vi kommer til 2100? Og hva har skjedd med det norske samfunnet? En ny rapport om klimaet i Norge i 2100 ble lagt frem 22. januar i år.
På dette frokostmøtet i regi av Norsk klimastiftelse, Finans Norge, Finansforbundet og CICERO Senter for klimaforskning utdyper utvalgsleder Martin Skancke klimarisikoutvalgets vurderinger og anbefalinger. Se opptak av møtet som fant sted 18. desember.
Onsdag la Martin Skancke frem utredningen om klimarisiko og norsk økonomi – med en rekke anbefalinger fra et enstemmig klimarisikoutvalg han har ledet i et drøyt år.