Kommentar22. juni 2016Grøn transportrevolution i KinaKina har sat en grøn omstilling af sin transportsektor i gang. Spørsmålet er om den kommer for sent.
Kommentar20. juni 2016Klimavennlig byutvikling i KinaEnhver plan for å bekjempe globale klimaendringer må omfatte Kina. Og enhver klimaplan for Kina må omfatte klimavennlig byutvikling.
Kommentar15. juni 2016Kinas luftforurensning – kimen til sosial og politisk forandring?For fem år siden var ordet for smog, wumai, ukjent for de fleste kinesere. Nå forventer folk flest at myndighetene sørger for at luften renses.
Kommentar14. juni 2016Kullfortellingen som tok en ny retningDet har skjedd et trendskifte i Kinas kullforbruk. Likevel kan vi ikke vente noen rask utfasing av kull i Kinas energisystem.
Kommentar13. juni 2016Etablering av verdens største karbonmarkedKinesiske myndigheter vedtok i 2011 at det skulle etableres syv pilotprosjekter for handel med utslippskvoter. Hva er erfaringene så langt? Hvordan vil det nasjonale kvotesystemet organiseres når det trer i kraft i 2017?
Kommentar11. juni 2016Kina tar vinden i brukDen kinesiske staten legg til rette for innovasjon og utvikling av vindkraft.
Kommentar9. juni 2016Kinas nye femårsplan: tiltak, aktører og utfordringerKinesisk klimapolitikk blir stadig mer ambisiøs, og den nye femårsplanen (2016-2020) stiller på flere områder både mer konkrete og strengere krav. Spørsmålet er om Kina klarer å forene målet om grønn utvikling med målet om fortsatt sterk økonomisk vekst.
Kommentar8. juni 2016Den tredje pol og klimaendringer i KinaDet tibetanske høylandet befinner seg midt i troposfæren der mye av været blir til. Framtiden til snø- og ismassene på “den tredje polen” spiller en viktig rolle for milliarder av mennesker og mulige klimaendringer i Kina.
Kommentar7. juni 2016Kina: Fra bremsekloss til klimapådriver?Myndighetenes mål er at fremtidens Kina skal være et lavutslippssamfunn. Kina er langt mer komfortabel med en global lederrolle i klimapolitikken nå enn for få år siden.
Kommentar6. juni 2016Vekstmirakelet KinaOmstillingen i Kinas økonomi betyr at produksjonen blir mindre råvare- og energiavhengig. Når investeringene kuttes, reduseres behovet for metaller, sement og diesel.
Kommentar31. mai 2016Solenergi transformerer KinaUtviklingen for solenergi i Kina illustrerer en forbløffende evne til omstilling. Solenergi bygges ut i et tempo og i en skala som gjør Kina til en ledende aktør når det gjelder å dra verden mot fornybar energi.
Kommentar28. mars 2016Kinas kullforbruk og CO2-utslipp: Hva vet vi egentlig?Kinas kullforbruk gikk kanskje ned i 2014, eller kanskje ikke – eller kanskje begge deler. Usikkerheten i kinesisk energistatistikk er ofte større enn mange lands samlede forbruk. Hva ligger bak?