Utslippsfordelingen
Klimagassutslipp per innbygger.

Klimagassutslipp per innbygger.
Kinesiske myndigheter har lagt frem retningslinjer for det som vil bli verdens største kvotemarked. Først ut er kraftsektoren.
CO2-utslipp i Kina, USA, EU og India.
Utviklingen i globale klimagassutslipp.
Kinas utslipp har allerede passert fjorårets nivå. Andre saker: Netto null-visjoner gir optimisme, klimasøksmål mot Norge i Strasbourg, 2020 nær varmetoppen, kvinneeffekt i styrerommene.
Kina skal bli karbonnøytrale i 2060, sier Xi Jinping. Kan vi stole på den ambisjonen, og hva kan vi i så fall vente oss av den nye femårsplanen som kommer neste år? To av Norges fremste kinaeksperter svarer.
Kombinasjonen av vann- og solkraft har potensial internasjonalt. Staten kan sørge for betydelige utslippskutt med nytt utviklingsfond for grønn energi.
Kull dekker over halvparten av Kinas energibehov og flere kullkraftverk er under bygging. Kan kullveksten ta en u-sving? Les også: Oljehandelsselskaper pløyer milliarder inn i fornybar energi og Maersk og Ørsted vil teste landstrøm og ladestrøm til havs.
President Xi Jinping overraska «alle» med løftet om eit karbonnøytralt Kina innan 2060. Les også: Tyskland må bygge ut langt meir sol og vind for å nå 2030-målet og finansaktørar åtvarar mot betydeleg klimarisiko i matindustrien.
Salgstall og markedsandeler for elektriske kjøretøy.
Utviklingen i forbruket av kull.
I år starter endelig den reelle og landsomfattende klimakvotehandelen i Kina, etter noen år med «prøving og feiling». Sammen med endringer i EU, gir det grunn til optimisme.
Som verdens største utslippsland teller nasjonale kutt ekstra mye i Kina. Kina-ekspert Gørild Merethe Heggelund tror Kinas innsats kan ha stor betydning for klimagassutslippene i resten av verden.
Etter #COP25 i Madrid: FNs klimaforhandlinger forutsetter et langt sterkere og mer samlende politisk lederskap enn vi har sett siden Paris-toppmøtet. Det neste året er det britenes tur til å lede FNs klimaforhandlinger. Kanskje Boris Johnson kan få til noe bra?
Selv om Kina åpner et nytt kullkraftverk annenhver uke, faller verdens totale kullkraftproduksjon. Les også: Har vi allerede mistet kontrollen over jordens klima? EU erklærer klimakrise og Indias høyesterett mener folket har rett på ren luft.
Kullet ser ut til å gjøre et politisk comeback i Kinas neste femårsplan. Les også om IEAs nye scenarioer, dansk næringsliv på klimadugnad, fossilfinansiering i EU og Teslas nye fabrikk i Tyskland.
Klimakrisen kan ikke løses med alenegang. Det trengs en bred politisk front i Norge til støtte for mer samarbeid – både med våre naboland og andre viktige land og aktører i det globale bildet. Vi må vende oss utover mot Europa og verden.
Klimakrisen gir tunge argumenter for å knytte Norge enda nærmere til EU, og for å samarbeide tettere med Kina, skriver Thomas Boe Hornburg og Ole Jacob Sending. Å hindre dramatiske klimaendringer bør ha høyeste prioritet i norsk utenrikspolitikk.
Salget av el- og hybridbiler i verden vil vokse fra 2 millioner i 2018 til 56 millioner i 2040. Les også: Elbiler kutter klimagassutslipp, investeringene i fornybar energi går for sakte, og valget 18. mai vil avgjøre hvilken rolle Australia tar i kampen mot klimaendringene.
Mens kineserne bygger vind og sol hjemme, så dytter de kullkraft på afrikanske og asiatiske land. Ellers om regnskogødeleggelse og Greta Thunberg.