16. oktober 2019Ekspertintervjuet: Kan vi spise alger?– Sukkertare, havsalat og rødalgen søl, alle disse tre havalgene er spiselige for mennesker. Men alger er særlig egnet som mat til dyr, sier professor Margareth Øverland i Foods of Norway.
27. august 2018Ny forskning: Mer CO₂ kan føre til feilernæringAlle planter trenger CO₂, men forskning viser at økt CO₂ i atmosfæren gjør matvekster mindre næringsrike. I en ny artikkel viser forskere at slikt næringstap kan forårsake feilernæring.
7. mars 2018Ekspertintervjuet: Sunn + bærekraftig = klimavennlig matHvordan skal 9,5 milliarder mennesker få tilgang til sunn og bærekraftig mat i fremtiden? Det har EAT-stiftelsen og The Lancet tenkt å finne ut av sammen. Forsker Brent Loken forklarer hvordan de går frem.
Kommentar1. mars 2018Kosthold og bærekraftDet er stort samsvar mellom det å spise sunt og det å spise bærekraftig. Et slikt kosthold kjennetegnes av et høyt inntak av frukt, grønnsaker, bær, grove kornprodukter og fisk og et lavt inntak av rødt og bearbeidet kjøtt.