Podkast10. desember 2020Slik jobber bedriftene for å bli klimanøytralePodkast: Elektrifisering, kvotekjøp, skogplanting og lagring av andre sine utslipp, er noe av det som tas i bruk. Hva er reelle tiltak og hva er grønnvasking?
Podkast1. desember 2020– Vi må røskes litt opp, for lite av det vi gjør i dag er bærekraftig nokPodkast: Hvordan man forholder seg til EUs nye kriterier for bærekraft må bli en del av norske bedrifters strategiarbeid, mener Heidi Finskas fra KLP og Hanne Løvstad fra PWC.
Ekspertintervju23. november 2020Ekspertintervjuet: E-fuel krever drahjelp for å bli lønnsomtKan man produsere drivstoff av fanget karbon bærekraftig, er det et spennende alternativ, mener Hans-Aksel Haugen.
Ekspertintervju25. juni 2020Ekspertintervjuet: Vi trenger flere havvindprosjekter nåSkal vi akselerere omstillingen, må det komme flere konkrete prosjekter raskt. Det krever tydelige ambisjoner og målrettet satsing på havvind fra staten. Akkurat som da vi bygget olje- og gassnæringen, sier Jens Hanson.
Debatt10. juni 2020Ny rapport viser begynnende grønn utlånstrendFlere banker og andre långivere tilbyr nå lavere rente på utlån til klimavennlige prosjekter og selskaper.
Ekspertintervju20. mai 2020Ekspertintervjuet: Vi trenger et mer bærekraftig næringslivStaten bør gripe sjansen til å gjøre raske endringer i lovverket for å sikre et mer bærekraftig næringsliv etter koronakrisen, mener jusprofessor Beate Sjåfjell.
Kommentar14. mai 2020Hva er klimavennlige investeringer? Slik vil EUs nye system endre finansbransjenEUs nye system for å klassifisere bærekraftig økonomisk aktivitet vil revolusjonere hvordan utslipp og karbonfotavtrykk måles. For første gang blir det mulig for finansbransjen å systematisk vurdere om investeringer er i tråd med Paris-avtalen.
Kommentar12. november 2019Grøn omstilling: Vi bør lære av vår industrihistorieKorleis skal vi møte reduksjonen i oljeaktiviteten på ein slik måte at vi kjem styrka ut som industrinasjon? Vi bør ha lært av vår nære industrihistorie at det er dårleg industripolitikk å vente for lenge.
Klimatv.no24. juni 2019Næringslivets klimakonferanseRegjeringens konferanse om klimaomstilling og norsk næringsliv. Med bl.a. Thina Saltvedt, Idar Kreutzer, Hanne Thornam, Kikki Kleiven, Erna Solberg, Ola Elvestuen.
Kommentar13. februar 2019Handle lokalt og selje globalt!Det er på høg tid for Noreg å jakte på grøne moglegheiter i internasjonale marknader – med ambisiøse mål for eksport av nye produkt og tenester.
Nyhet27. desember 2018Jakter på små og store utslippskuttGod rapportering av egne klimagassutslipp er sentralt ved flere sider av arbeidet med klimarisiko. 36 av de 55 selskapene i Klimastiftelsens kartlegging lager årlig klimaregnskap, mens 45 selskaper har redusert egne utslipp siste år.
Debatt3. september 2018Politikerne er handlingslammet. Kan fondskapitalen redde kloden?Det er ikke nok å trekke investeringer ut av oljeaksjer og det vi trenger mindre av. Impact-investorer – eller “bærekraftsinvesteringer” – kan sørge for at fondskapitalen går til prosjekter og bedrifter som vi trenger mer av.
Klimatv.no19. juni 2018Klima-tv fra GK-frokost: Bør kapitalistene få betalt for å redde kloden?Onsdag 20. juni sendte Klima-tv fra Geelmuyden Kieses frokostmøte om bedrifters samfunnsansvar og bærekraftig økonomisk politikk. Innledere: Oljefondets Carine Smith Ihenacho og Greenpeace-leder Truls Gulowsen. Se opptaket her.
Klimatv.no15. mai 2018#Klimafrokost: – Kan privat sektor gjøre en effektiv klimainnsats?Tirsdag 15. mai arrangerte Norsk klimastiftelse og Business for Peace-stiftelsen (BfP) #Klimafrokost med Christiana Figueres som hovedinnleder og med tema: Kan privat sektor gjøre en effektiv klimainnsats? Se opptak av møtet her.
Kommentar16. april 2018Kan vi stole på næringslivets klimalederskap?Det er nødvendig med tillit mellom aktørene for å oppnå effektiv innsats mot klimaendringer. Årets Business for Peace-konferanse setter søkelys på hvordan tillit kan bygges – mellom land og mellom næringsliv og politikk.
Nyhet5. april 2018#Klimarisiko: – Mer bærekraft og mindre klimarisiko er et konkurransefortrinn, sier Nanna Ringstad– Produktene vi må bruke mindre av fremover kan fort bli stranded assets – dette bør ansatte i finansnæringen ha kunnskap om og orientere kundene om, sier Nanna Ringstad, spesialrådgiver for samfunnsansvar og næringspolitikk i Finansforbundet.
Kommentar7. desember 2017Sammen for bedre klimaVeien til et bedre klima starter i arbeidslivet, og vi som jobber der har ansvar for å finne de gode løsningene sammen.
Nyhet5. april 2017Slik håndterer Storebrand klimarisiko– Alle storinvestorer gjør finansielle vurderinger av cashflows før de investerer. For oss er det like naturlig å også vurdere samfunnsrisiko og klimarisiko, sier Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand.
29. desember 2016Forskning og næringsliv for en bærekraftig verdenFNs bærekraftmål beskriver store samfunnsutfordringer som påvirker klimapolitikk, forskning og næringsliv i alle verdens land. Hvis vi skal nå målene innen 2030, må forskningen skape mer enn ny og bedre teknologi. Vi må også gjøre folk og næringsliv i stand til å ta de riktige valgene.
Kommentar7. november 2016Samfunnsutfordringer driver innovasjon i næringslivetSkal vi klare å nå FNs bærekraftsmål, må alle øke innsatsen og dra i samme retning. Dette gjelder også næringslivet. Både oppgaven og oppsiden er formidabel, men foreløpig ligger vi dessverre bak skjema, skriver toppsjefene i Hydro, DNV GL og Cermaq.