Gjennom konsesjonsbehandlingen skal vi i NVE finne løsninger som balanserer samfunnets behov for strøm mot ulempene som utbygging av strømnettet fører med seg. Seksjon for nettkonsesjoner behandler søknader om nettutbygginger i hele Norge. Nå trenger vi flere dyktige og engasjerte medarbeidere, som skal jobbe med dette feltet. Vi er både på utkikk etter nyutdannede og folk med lang erfaring.

Arbeidsoppgaver

Hos oss vil du være en del av et team der arbeidsoppgavene vil være: 

  • behandle konsesjonssøknader for utbygging av kraftledninger og transformatorstasjoner, herunder gjennomføre offentlige konsesjonsprosesser og folkemøter
  • bidra med fagkompetanse inn i offentlige utredninger som underlag til politiske beslutninger
  • sammenstille informasjon fra høringer og fagmiljøer, avveie interesser og foreslå vedtak
  • veilede ulike interessenter med oppdatert kunnskap om elektriske anlegg og virkninger for ulike interesser
  • mye kontakt med andre myndigheter, næringsliv, interesseorganisasjoner, berørte grunneiere og privatpersoner
  • for erfarne søkere er det mulighet for arbeid med forskning og utvikling, faglige nettverk, fagansvar, og koordinering med andre etater
  • arbeidet innebærer mellom 5– 20 reisedager i året

Kvalifikasjoner

Vi arbeider i skjæringspunktet mellom teknologi, økonomi, miljø- og arealforvaltning. Derfor vektlegger vi bredde i kompetanse og personlige egenskaper. Du må raskt kunne sette deg inn i nye fagområder og ha følgende kvalifikasjoner:

  • høyere utdanning på masternivå, gjerne innen arealforvaltning, realfag (f.eks. biologi, geografi eller geologi), samfunnsøkonomi, samfunnsvitenskap, landskapsfag, eller tekniske fag
  • lang, relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanning
  • meget god skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk

Det er en fordel dersom du også har:

  • erfaring fra energisektoren eller arealforvaltning lokalt, regionalt eller nasjonalt
  • erfaring med utredninger
  • kunnskap og interesse for energi-, miljø- og samfunnsspørsmål
  • kjennskap til offentlig forvaltning

Personlige egenskaper

  • du er god på å kommunisere og formidle
  • du arbeider selvstendig, målrettet og effektivt
  • du har gode samarbeidsevner
  • du er analytisk, og har evne til å avveie ulike interesser
  • du er komfortabel med å snakke i store og små forsamlinger
  • du er samfunnsengasjert og har god rolleforståelse

Personlige egenskaper tillegges betydelig vekt.

NVE tilbyr

Som medarbeider i NVE blir du en del av en sterk kunnskapsorganisasjon med et utstrakt tverrfaglig miljø. Vi er opptatt av at våre medarbeidere skal ha rom for personlig utvikling, og gode muligheter for faglig utvikling. Du vil få varierte og utfordrende oppgaver med innflytelse på viktige samfunnsområder og en stor kontaktflate.
Vi holder til i sentrale lokaler på Majorstuen i Oslo. Der har vi tilbud om trening i arbeidstiden, treningsrom og et aktivt bedriftsidrettslag, og du kan delta i mange ulike aktiviteter sammen med gode kolleger. NVE har en familievennlig og fleksibel personalpolitikk, og er opptatt av at våre medarbeidere skal trives og ha det godt på jobb i alle livsfaser. Vi har gode arbeidstidsordninger (fleksitid, sommertid, betalt overtid), og medlemskap i Statens pensjonskasse som blant annet gir gode lånebetingelser.

Vi tilbyr lønn etter kvalifikasjoner og i henhold til NVEs lønnspolitikk med innplassering i stillingskodene førstekonsulent/rådgiver/seniorrådgiver/avdelings-/over-/ senioringeniør (1408/1434/1364/1085/1087/1181). Fra lønnen trekkes pensjonsinnskudd etter gjeldende regler.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det tilrettelegger vi for. Hos oss kan man inngå avtale om delvis hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre i henhold til NVEs gjeldende retningslinjer.

Inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Det tilrettelegges for medarbeidere som har behov for det. Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Les mer om kravene på Arbeidsgiverportalen.

Kompetanse og erfaring må dokumenteres med CV, vitnemål og attester. Vi ønsker at du legger ved vitnemål og attester elektronisk til søknaden. Søknadspapirer returneres ikke. Hvis du ønsker å bli unntatt fra den offentlige søkerlisten, må du begrunne dette. Vi varsler deg hvis vi ikke tar ønsket ditt til følge. Du vil da få muligheten til å trekke søknaden før offentliggjøring.

Ved behov kan det bli gjennomført en utvidet referansesjekk av kandidat(er) som blir innstilt. Dette innebærer en dokument- og kildekontroll for å bekrefte opprinnelse og gyldighet.   

NVE forvalter Norges vann- og energiressurser til det beste for samfunnet. Vi sørger for at strømmen blir levert, vi overvåker og varsler naturfare, vi holder tilsyn med kraftbransjen, vi utvikler regelverk, vi behandler søknader om ulike konsesjoner innen vann og fornybar energi og vi sikrer bebyggelse mot naturfare. Forskning og internasjonalt utviklings­samarbeid er også viktige arbeidsområder for oss, i tillegg til at vi er nasjonal faginstitusjon for hydrologi.

NVE har hovedkontor i Oslo og regionkontor i Tønsberg, Hamar, Førde, Trondheim og Narvik. I tillegg har vi fjellskredovervåking på Stranda og i Kåfjord. Til sammen er vi 600 ansatte med tverrfaglig kompetanse. NVE er et direktorat underlagt Olje- og energidepartementet.NVE har mål om å være en klimabevisst og bærekraftig virksomhet og vi jobber aktivt med å redusere vårt eget klimafotavtrykk.