Tror vi vil se frittstående solparker i Norge

Podkast: – Vi har partnerbedrifter som allerede jobber med dette, sier Trine Kopstad Berentsen fra Solenergiklyngen.

Mens det hovedsakelig til nå i Norge har vært takflater og bygningsfasader som utnyttes til solenergi, trenger ikke frittstående solparker å være veldig langt unna.

For selv om det er opp til bedriftene å velge når de vil søke offentlighetens lys, kan Kopstad Berentsen røpe at det skjer saker og ting. – Vi har partnerbedrifter som jobber med ganske hårete planer for de neste fem årene. Hun mener det er naturlig å se til Sverige, hvor et fåtall større solparker leverer strøm enten gjennom langsiktige strømavtaler (PPA) eller til nettet.

I samtale med programleder Martin Hirth og fast paneldeltaker Ivar Slengesol fra Eksportkreditt, snakker hun blant annet også om status for, og kunnskap, om solenergibransjen i Norge i 2021, rammebetingelser og barrierer for næringen, samspill mellom solenergi, el-biler og batteri, og om støyen rundt vindkraft kan være en fordel for fremveksten av mer solenergi.  

Trine Kopstad Berentsen og Ivar Slengesol. Foto: Solenergiklyngen / Eksportkreditt

Ukens anbefalinger

Trine Kopstad Berentsen: Jeg vil gjerne anbefale vår egen podkast fra Solenergiklyngen.

Ivar Slengesol: Vil du vite mer om solenergi i Norge kan du lese «Veikart for den norske solkraftbransjen mot 2030», fra forskningsmiljø og bransjen selv.

Martin Larsen Hirth: I rapporten «Energy Transition Investment Trends» fra BloombergNEF kartlegges investeringer til det grønne skiftet, brutt ned på bransje og geografi. En kort, gratis oppsummering finner du her.

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis! Det gjør du enten i iTunes, Google Podcast, PocketCast, Spotify eller Podbean. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.