Slik skal det ferske selskapet sikre seg havvind-konsesjon – Energi og Klima

Slik skal det ferske selskapet sikre seg havvind-konsesjon

Podkast: Gründer Knut Vassbotn mener nystartede Deep Wind Offshore har flere fortrinn i konkurranse med etablerte aktører.

Da Aker Solutions skilte ut havvind-satsingen i ett eget selskap, tenkte Knut Vassbotn at tiden var inne for å prøve noe nytt og forlot rollen som leder for forretningsutvikling innen flytende havvind. Mandag denne uken presenterte han sitt nye selskap Deep Wind Offshore, med Haugaland Kraft, Sunnhordland Kraftlag og Knutsen OAS i ryggen. – Å kunne være drivkraften bak dette, sammen med sterke lokale aktører i regionen jeg selv kommer fra, er ekstremt spennende, sier Vassbotn om selskapet som har hovedkontor i Haugesund.

Med mål om å sikre seg konsesjon for havvind på norsk sokkel, mangler det ikke på konkurrenter. Vassbotn tror listen over interessenter blir enda lengre enn de selskapene som allerede har signalisert interesse, men har tro på å kunne hamle opp med selskap som både har en stor portefølje og titalls milliarder kroner i omsetning.

– Det er selvsagt viktig at selskapet er solid og har en løfteevne og kompetanse, som vi har i den eierstrukturen vi har, men det er ikke først og fremst størrelse som avgjør dette. Du må forstå hva som skal til for å løfte industrien i det området du ser på og skjønne hvilke utfordringer som er med andre interessenter i havet, sier Vassbotn.

I samtalen med programleder Martin Larsen Hirth og fast paneldeltaker Ida Solbrekke kan du høre mer om Vassbotns forventninger til konsesjonsprosessen, utviklingen av en norsk leverandørindustri, hvilke rammevilkår som trengs og hvorvidt man bør samarbeide på tvers av land for å gjøre Nordsjø-bassenget til et havvind-eldorado. 

Ida Solbrekke og Knut Vassbotn. Foto: UiB/Deep Water Offshore

Ukens anbefaling

Knut Vassbotn: Podkasten «Energy Policy Now» fra Kleinman Centre for Energy Policy. Her får du internasjonale perspektiv og aspekter, og den er bredere enn bare havvind.

Ida Solbrekke: Les om oppstarten av arbeidet med karbonlagringsprosjektet Northern Lights i Øygarden i Vestland.

Martin Larsen Hirth: Nettstedet/nyhetsbrevet Volts som nylig er lansert av den amerikanske energikommentatoren David Roberts.

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis!

Det gjør du enten i iTunes, Google Podcast, PocketCast, Spotify eller Podbean. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.

Kommentarfeltet er stengt.