Oljeboikott-enighet er en seier for begge fløyene

– Boikott av russisk olje rammer ikke kun Russland. Det rammer også EU. Og noen EU-land mer enn andre. Derfor var det en intens dragkamp som varte til langt på natt, sier Energi og Klimas korrespondent i Brussel, Alf Ole Ask.

--:--
--:--

På første dag av det ekstraordinære toppmøtet holdt EUs stats- og regjeringssjefer det gående til langt på natt, før de klarte å bli enige om den sjette sanksjonspakken mot Russland, der boikott av russisk olje var det desidert mest krevende å enes om.

– Både de som har vært pådrivere for boikott av russisk olje og de som har vært skeptiske, har grunn til å være fornøyd. EUs stats- og regjeringssjefer klarte å komme til enighet i en svært krevende sak der målet er å ramme Russland uten at sanksjonene står i veien for EUs langsiktige mål om å lykkes med målene om kutt i utslipp og en raskere. grønn energiomstilling, sier Ask. 

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis! Det gjør du enten i iTunes, Google Podcasts, PocketCast, Spotify, Podme eller Podbean. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.