Forbrennings­motorens venner står på bremsen

Tyskland kjemper for forbrenningsmotoren, Frankrike kjemper for atomkraften og på toppen lurer subsidiekrigen med USA og kampen om å lede an i den grønne industriutviklingen.

--:--
--:--

Tirsdag 7. mars skulle EUs Ministerråd formelt vedta at det kun skal selges utslippsfrie biler i EU fra og med 2035. Men forbrenningsmotorens venner har satt seg på bakbeina. 

  • Tyskland har fått med seg Polen og Ungarn og blokkerer for at vedtaket kan fattes, forteller Energi og Klimas korrespondent i Brussel, Alf Ole Ask. 
    I Tyskland er det sterke krefter som vil beskytte landets bilindustri . De argumenterer for at EU også etter 2035 bør tillate salg av biler med forbrenningsmotorer gitt at bilene benytter e-fuel. 

Og mens Tyskland kjemper for forbrenningsmotoren kjemper Frankrike og atomkraft-klubben for atomkraftens rolle og omdømme .

I denne podkast-episoden får du en oppdatert status på de viktigste energi- og klimapolitiske sakene fra EU.

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis! Det gjør du enten i iTunes, Google Podcasts, PocketCast, Spotify, Podme eller Podbean. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.