EU sliter med energipris-tiltak, men klimapolitikk-lokomotivet ruller

– Forhandlingene om lovforslagene og direktivene i Fit for 55 er godt i gang. Men EU-landene sliter mer med å enes om tiltak som kan dempe energiprisene på kort sikt, sier Energi og Klimas Brussel-korrespondent, Alf Ole Ask.

--:--
--:--
Alf Ole Ask, Energi og Klimas korrespondent i Brussel

Vinteren kan bli tøff. Neste vinter kan bli verre. I flere måneder har EUs medlemsland drøftet tiltak som kan dempe energiprisene.
– Heller ikke denne uka kom EUs energiministre noe særlig nærmere en enighet. Det er grunnleggende forskjeller i landenes energimiks som gjør at det er vanskelig å komme frem til felles tiltak som virker uten å ha for store negative konsekvenser, sier Alf Ole Ask.

Men selv om krigen i Ukraina påvirker alt EU foretar seg, har det tsjekkiske formannskapet på en imponerende måte klart å holde tempoet og fremdriften i arbeidet med den store klimapolitikk-pakken Fit for 55 oppe.
– I løpet av første halvår 2023 vil EU ha skaffet seg en helt ny energi- og klimapolitisk plattform, sier Alf Ole.

I podkast-praten er Alf Ole Ask og podkast-vert Kirsten Å. Øystese også innom hva EU forventer av Norge og hva energikrisen og klimaomstillingen kan bety for fremtiden til norsk gass.

Hør podkast-episoden i nettleseren eller i din foretrukne podkast-applikasjon

Abonner på Energi og Klima som podkast

Selv om du alltid vil finne siste episode her på nettsiden, er det enkleste for deg å abonnere på Energi og Klima. Helt gratis! Det gjør du enten i iTunes, Google Podcasts, PocketCast, Spotify, Podme eller Podbean. Da finner nye episoder automatisk veien til ditt øre.