Et hav av muligheter - Energi og Klima

Et hav av muligheter

Offshore vindkraft vokser frem som en ny stor industri – og en av de viktigste fornybare energiteknologiene med tanke på å redusere klimautslippene fra kraftsektoren.

Denne artikkelen er over 2 år gammel.

Landene rundt Nordsjøen, særlig Tyskland og Storbritannia, vil investere store summer i utviklingen av offshore vindkraft de nærmeste årene. Rapporten «Et hav av muligheter» (pdf), utgitt av Norsk Klimastiftelse og Senter for fornybar energi, tar til orde for at også Norge bør utvikle en mer aktiv politikk i forhold til offshore vind. Det vil være et bidrag både i den globale klimakampen, til den europeiske energiomstillingen – og gi økt verdiskaping i Norge.

I arbeidet med rapporten er det også samlet støtte fra en rekke fremtredende aktører i norsk forskning, fagbevegelse, industri og miljøbevegelse til krav mot de politiske myndigheter om at Norge bør satse mer og sterkere på offshore vindkraft.

I tillegg til hovedrapporten publiseres det også tre artikler knyttet til offshore vind i Norge:

Offshore vindkraft: Støtte verd?, av Gunnar S. Eskeland og Frode Skjeret, SNF og NHH (last ned pdf).

Offshore vind – et norsk bedriftsperspektiv, av Gard Hopsdal Hansen og Markus Steen, CenSES, NTNU (last ned pdf)

«Vindstille», «flau vind» og «frisk bris» – tre scenarier for offshore vind i Norge, av Anders Bjartnes, Norsk Klimastiftelse (last ned pdf).

Vi støtter Energi og Klima:

Bli abonnent!

Kommentarfeltet er stengt.