Kommentar10. januar 2012Offshore vindkraft: Støtte verd?Offshore vind er attraktivt bare i en kontekst der vindkraft i Europa fortsetter å vokse kraftig samtidig som at ekspansjon på land blir vanskeliggjort av andre hensyn.
Kommentar10. januar 2012“Vindstille, flau vind og frisk bris” — tre scenarier for offshore vind i NorgeDe tre scenariene “Vindstille”, “Flau vind” og “Frisk bris” identifiserer noen viktige veivalg for Norge – og store norske selskaper som Statkraft og Statoil – når det gjelder offshore vindkraft.
Kommentar10. januar 2012Offshore vind — et norsk bedriftsperspektivHvilke muligheter og utfordringer ser norske bedrifter for deltagelse i det voksende markedet for offshore vind i Europa?
Kommentar9. januar 2012Prøv vårt nyhetsbrev (eller RSS, Twitter…)Slik kan du holde deg oppdatert på det som skjer i Energi og Klima.
Kommentar4. januar 2012Framtidig havstigning langs norskekystenNye beregninger av framtidig havnivå langs norskekysten gir både pusterom og utfordringer.
Kommentar15. desember 2011Klimatoppmøtet i Durban — noen klimafaglige refleksjonerPolitisk sett var utfallet i Durban positivt — arbeidet med å få til klimaavtaler fortsetter. Men det blir stadig vanskeligere å nå togradersmålet.
Kommentar8. desember 2011Norge trenger en ny tverrpolitisk klimavisjonLedende politikere fra alle partier bør sette seg ned og lage en ny tverrpolitisk klimavisjon for Norge.
Kommentar5. desember 2011Offshore vind — allerede en kjempeindustriDet er ikke lenger riktig å si at offshore vind vil bli en kjempeindustri. Vi er der allerede.
Kommentar1. desember 2011Støres klimaspagatEt lite hjertesukk på vei til Durban og klimatoppmøtet der: Utenriksminister Jonas Gahr Støre tar feil når han mener at Norge kan satse på olje- og gass og samtidig være et foregangsland på klima.
Kommentar30. november 2011Energimerkeordningen mangler troverdighetEnergimerkeordningen fungerer ikke etter hensikten. Det er ingen grunn til å stole på energikarakterene som gis. Ordningen mister troverdighet hos publikum og klarer på den måten ikke å oppfylle sine formål.
Kommentar28. november 2011I oljens maktOljen gjør staten, bedrifter og enkeltpersoner rike. Veldig rike. Det er forklaringen på at Norge er mindre innstilt på å gjøre utslippskutt på hjemmebane enn land som Tyskland og Storbritannia.
Kommentar25. november 2011Velkommen til Energi og KlimaNettmagasinet Energi og Klima skal være en arena for kunnskapsdeling, kommentar og debatt om klima- og energispørsmål. Målet er å skape mer oppmerksomhet både om klimaproblemet og om løsningene.
Kommentar24. november 2011Strutsen, Statoil og StatenKlarer vi å løse klimaproblemet hvis vi samtidig forlenger oljealderen og Statoils konkurransefortrinn som et olje- og gass-selskap?
Kommentar23. november 2011Kan klimapolitikken være forgjeves?Norge bruker betydelige ressurser på klimatiltak som Kyoto-avtalen og klimaforliket. Men nytter det?
Kommentar19. november 2011Derfor taper vi klimakampenGlem 2-graders-scenariet, spørsmålet er snarere om vi klarer å bremse før vi når “4-graders-marerittet”.
Kommentar9. november 2011Energistormakten NorgeJeg tar klimatrusselen på alvor, og jeg har utfordret petroleumsbransjen til å ta sitt ansvar.
Kommentar7. november 2011Flaut, beklagelig og alvorligRegjeringen har utsatt Klimameldingen for andre gang. I mellomtiden øker de nasjonale klimagassutslippene.
Kommentar6. november 2011Nordens største supermarkedVi er i ferd med å bygge et gigantisk energi-supermarked i Norden. Men hvem skal egentlig handle der?
Kommentar3. november 2011Støres fossile forsvarUtenriksminister Jonas Gahr Støre viser at han har stor tro på den fossile energiens fremtid. Flere forhold tilsier at hans syn er for unyansert. Samtidig trengs det politisk innovasjon for å fremme hans gode hensikter.
Kommentar3. november 2011FramtidsparadoksAv alle våre muligheter for å bidra til en grønnere europeisk framtid, er gassen den største. Men bare om vi fornyer oss og blir en del av den europeiske fornybarsatsingen.