Torsdag 22. november kl 08-10 ble #Klimafrokosten om landbruk, mat, helse og klima arrangert i Oslo. Dette er noen av problemstillingene som ble tatt opp på #Klimafrokosten.
Hva kan politikken og næringslivet gjøre for å fremme en omstilling som både tjener klimaet og folkehelsen?
Hva vil en slik omstilling bety for landbruksnæringen og matindustrien?
Hvilke helsegevinster kan vi oppnå med et mer klimavennlig landbruk og kosthold?
Vi har lagt bak oss en sommer med tørke og høy varme, hvordan vil klimaendringene påvirke vår og verdens mulighet til å produsere nok og riktig mat?
Foods of Norway ved NMBU forsker på alternativt og mer klimavennlig fôr – hva går forskningen ut på og hvor langt er forskerne kommet?
Innledere og deltagere i samtalepanel: Anders Bjartnes (redaktør for Energi og Klima og for rapporten «Matsystemet under press»), Lis Pedersen Strøm (adm. dir. i Grete Roede as), Bjørn Gimming (nestleder i Norges Bondelag), Arne Bardalen (spesialrådgiver i NIBIO), Jan Botnan (forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt) og Margaret Øverland (professor ved NMBU og direktør for «Foods of Norway»). Fra Stortinget medvirker: Geir Pollestad (leder i næringskomiteen for Sp), Kårstein Eidem Løvaas (medlem i næringskomiteen for Høyre), Ruth Grung (medlem i næringskomiteen for Ap) og Une Aina Bastholm (medlem i finanskomiteen for Miljøpartiet De Grønne.)
Les mer om klimagassutslipp, matsystemet og landbruket i Norsk klimastiftelses rapport “Matsystemet under press.
Kavlifondet har siden starten av støttet prosjekt #Klimafrokost og gjort det mulig for stiftelsen å tilby gratis kunnskapsdeling inkludert frokost.