Statkraft i sutrekor mot sol og vind – Energi og Klima

Statkraft i sutrekor mot sol og vind

Statkraft har tapt milliarder på fossil energi i Tyskland – og deltar i sutrekoret mot sol og vind.

Denne artikkelen er over 2 år gammel.

Statkraft har samlet tapt tosifrede milliardbeløp på sitt tyske fossileventyr – gasskraft og aksjer i E.On. Den statseide fornybargigantens satsing på fossil kraftproduksjon i Tyskland har vært en finansiell fiasko og fremstår som et strategisk feilgrep.

Statkraft er – på grunn av vannkraften – fantastisk godt posisjonert til å ta en ledende rolle i omstillingen av den europeiske kraftsektoren. Selskapet deltar likevel i angrepsbølgen mot den tyske fornybarpolitikken – der de store europeiske kraftselskapene og gassbransjen fører an.

Mandag denne uken holdt en Statkraft-talsmann et foredrag på en gasskonferanse i Brussel. Ifølge referatet på Gas to Power Journal sa Helge-Jürgen Beil, Vice President Asset Origination, Statkraft Markets, at «feed-in tariffs and ‘insanely over-funded’ renewable energy supply is the fundamental flaw in Germany’s energy transition.»

Han la til at «feed-in tariffs are suffocating the development of new fossil plants.»

Dette er den samme sutringen over virkningen av Energiewende som talsmenn for Vattenfall og E.On stadig kommer med. I motsetning til sine europeiske konkurrenter har Statkraft nesten ikke fossil kraftproduksjon. Gasskraftverkene er skrevet ned og selskapet skal ikke gjøre nye investeringer i fossil energi.

Hvorfor skal Statkraft da delta i dette fossile klagekoret?

Kommentarfeltet er stengt.