#Klimafrokost og webinar: Grønn ammoniakk – vår neste store klimaløsning? - Energi og Klima

#Klimafrokost og webinar: Grønn ammoniakk – vår neste store klimaløsning?

Grønn ammoniakk – produsert helt uten bruk av fossil energi – kan brukes som drivstoff i skip og i gjødselproduksjon. På #Klimafrokosten spør vi blant annet: Kan grønn ammoniakk bli en ny industri i Norge basert på fornybar energi?

Torsdag 4. juni inviterer Norsk klimastiftelse til #Klimafrokost og webinar om grønn ammoniakk som løsning for store utslippskutt. Eidesviks «Viking Energy» ligger an til å bli verdens første supplybåt som skal gå på ammoniakk. Tjalve Svendsen, researcher ved CMR Prototech, innleder om status for prosjektet på webinaret 4. juni.

Webinaret foregår på plattformen BigMarker, som ikke krever nedlastning av programvare. Som deltaker vil du ikke dele lyd eller bilde. Vi legger opp til å ha en åpen chat for spørsmål. Påmelding er påkrevd og du kan melde deg på her.

Mer om temaet:

Raske og store utslippskutt forutsetter at alle sektorer gjør seg uavhengig av fossil energi. Skipsfart er en slik sektor. Gjødselproduksjon er en annen. I begge disse sektorene har Norge lange tradisjoner og bred kompetanse.

Veien til nullutslipp forutsetter at det tas i bruk nye teknologier og løsninger. Ammoniakk kan være en slik mulighet. Grønn ammoniakk – produsert helt uten bruk av fossil energi – kan brukes som drivstoff i skip og i gjødselproduksjon.

For Norge er grønn ammoniakk interessant fordi vi kan bruke vår fornybare energi til å produsere ammoniakk og dermed fortsatt være en viktig leverandør av drivstoff til skipsfarten og gjødsel til landbruket – bare uten klimagassutslipp. På Klimafrokosten spør vi også om produksjon av grønn ammoniakk kan bli en mulig ny industri i Norge basert på fornybar energi.

Innledere er blant andre:

Auke Lont (direktør i Statnett, er medlem av Energy Transition Commission)

Tjalve Svendsen (researcher ved CMR Prototech) 

Rob Stevens (VP Ammonia Energy and Shipping Fuel i Yara) 

Ulf Eriksen (leder av enheten Hydrogen i Statkrafts forretningsområde Vind- og solkraft Europa) 

Stortingsrepresentantene Liv Kari Eskeland (H) og Else-May Norderhus (AP)

Kirsten Øystese, prosjektleder for grønn skipsfart i Norsk klimastiftelse.  

Kavlifondet gir økonomisk støtte til prosjekt #Klimafrokost.

Ad
Ad

Bli abonnent!

Kommentarfeltet er stengt.