Klima-tv fra GK-frokost: Bør kapitalistene få betalt for å redde kloden? - Energi og Klima

Klima-tv fra GK-frokost: Bør kapitalistene få betalt for å redde kloden?

Onsdag 20. juni sendte Klima-tv fra Geelmuyden Kieses frokostmøte om bedrifters samfunnsansvar og bærekraftig økonomisk politikk. Innledere: Oljefondets Carine Smith Ihenacho og Greenpeace-leder Truls Gulowsen. Se opptaket her.

Denne artikkelen er over 2 år gammel. 1 kommentar

Miljøhippiene solgte dommedag og fikk betalt i forbud og avgifter. Nå, mer enn 30 år etter Brundtland-kommisjonen, går kapitalistene i spissen for å redde kloden. Men mange stiller spørsmålstegn ved om markedskreftene klarer å redde kloden på egenhånd. Bør kapitalistene få gulrøtter for innsatsen? Eller må de piskes til lydighet og betale når de ødelegger livsgrunnlaget vårt?

Om sendingen: Dette innholdet er produsert av Geelmuyden Kiese. Energi og Klima formidler sendingen mot betaling.

Carine Smith Ihenacho, Chief Corporate Governance Officer i NBIM, innledet om hvorfor Oljefondet må bry seg om bærekraft. Carine har mer enn 20 års erfaring som jurist i finansbransjen, advokatbransjen og olje- og gassindustrien, blant annet som direktør for kontroll og etterlevelse i Statoil ASA.

Truls Gulowsen, leder av Greenpeace Norge er en vaskeekte miljøaktivist og har jobbet i Greenpeace siden 1999 da han begynte som klimafaglig rådgiver. På frokostmøtet innledet han om hvordan Greenpeace har gått fra bording av oljerigger til bording av styrerom.

. Bør kapitalistene få gulrøtter for innsatsen? Eller må de piskes til lydighet og betale når de ødelegger livsgrunnlaget vårt?

Etter innledningen fra Oljefondet ledet Hans Geelmuyden en paneldebatt om samfunnsansvar og bærekraftig økonomisk politikk. Panelet: Kari Elisabeth Kaski, stortingsrepresentant fra Oslo SV, Jan Erik Fåne, direktør for kommunikasjon og samfunn i Finans Norge, Anders Bjartnes, redaktør i Norsk Klimastiftelse/Energi og Klima og IKEA Norges bærekraftsjef Anders Lennartson.

Bli abonnent!

Én kommentar

  1. Avatar

    Geir Ove Olsen

    Vår felles natur bør ikke lenger være en gratis innsatsfaktor for kapitalkreftene. Det bør være så dyrt å ødelegge naturen at bærekraftige løsninger vinner frem. Hvorfor ikke en årlig avgift på minst NOK 100,- per kvm ødelagt natur ved f.eks. kraftutbygginger/hyttefelt/skogsbilveier

Kommentarfeltet er stengt.