Ny grønn milepæl for KBN

KBN har nå passert 40 milliarder kroner i grønne lån til kommunesektoren. Med det har vi allerede nådd vårt mål for 2022 om at minst 35 prosent av Norges kommuner skal ha grønne lån fra KBN.

Publisert 11. november 2022
Innholdet er produsert av Kommunalbanken

Bærekraft og grønn finans er selve kjernen i KBNs strategi, og i 2020 markerte vi tiårsjubileet for KBNs grønne låneprogram. Med 35 nye prosjekter så langt i år har vi nå finansiert totalt 376 prosjekter med grønne lån.

– Det er veldig gledelig at kommunene etterspør grønn finansiering og at vi får være med på å finansiere disse ambisiøse prosjektene rundt om i landet. Kommunene er helt i front – de merker både behovet for klimatilpasning og de er med på å utvikle markedet gjennom å etterspørre nye løsninger. Vi lærer masse av dem, sier fagansvarlig for grønne utlån, Kia Kriens Haavi.

KBN er ledende på grønn finans

Grønne lån gis til prosjekter som bidrar til redusert klimagassutslipp, energieffektivisering og/eller klimatilpasning. Vi har tilbudt grønne lån siden 2010 og er i dag en av Norges mest aktive utstedere av grønne obligasjoner.

Er det grønne lån i din kommune?

I vår prosjektliste finner du oversikt over alle prosjektene som er finansiert med KBNs grønne lån.