Renate Nedregård ny leder i Klimapartnere Vestland – Annonsørinnhold hos Energi og Klima

Annonsørinnhold fra Klimapartnere

Dette er et annonseprodukt.

Artiklene i annonseproduktet er utarbeidet av en ekstern innholdspartner og/eller annonsøren.

Målet med annonseproduktet er at annonsører skal kunne presentere innhold som de ønsker å formidle til Energi og Klimas lesere – et publikum som har interesse for temaene det skrives om.

Energi og Klima tilbyr å formidle innhold fra virksomheter som ønsker å nå ut til våre lesere med sitt budskap. Stoffet merkes tydelig og skiller seg klart fra annet innhold vi produserer.

Ta kontakt med oss hvis du ønsker mer informasjon om annonseproduktet.

Renate Nedregård ny leder i Klimapartnere Vestland

I løpet av de to siste årene, har Renate Nedregård fulgt et partnerskap i sterk vekst i Vestland. Nå tar hun over stafettpinnen som ny leder.

Foto: Silje Katrine RobinsonRenate Nedregård Silje Katrine Robinsoncb

– Jeg er svært fornøyd med at Nedregård trer inn i rollen som ny leder. I henne får Klimapartnere Vestland får en kompetent og inspirerende leder som kjenner partnerskapet godt, sier Bård Sandal, fylkesdirektør for innovasjon og næringsutvikling i Vestland Fylkeskommune.

Gir stafettpinnen videre

Nedregård tar over stafettpinnen fra Helene Frihammer, som går videre til stillingen som ny regiondirektør i NHO Vestlandet, etter å ha bygget opp Klimapartnere nasjonalt og regionalt i Vestland de siste syv årene.

– Det har vært en sann glede å jobbe sammen med Renate. Jeg vet at Klimapartnere er i de beste hender med henne som leder og at partnerskapet vil fortsette å lede an. Jeg ønsker henne og alle de fantastiske partnere lykke til videre, sier Frihammer.

42 år gamle Nedregård har bakgrunn fra kommunikasjon, blant annet med lang erfaring som nyhetsreporter i NRK og TV 2. Hun har jobbet som rådgiver innen politikk og næringsliv, ved siden av en karriere som forfatter. Høsten 2019 begynte hun i Klimapartnere Vestland, og har det siste året vært ansvarlig for partnerne i den sørlige delen av fylket. Hun står også bak den nasjonale kommunikasjonsstrategien for Klimapartnere.

– Jeg er imponert over det engasjementet jeg ser hos partnerne våre. Når flere av de fremste virksomhetene og kommunene i fylket går sammen om å få fart på det grønne skiftet, gir det resultater. Jeg setter stor pris på å få muligheten til å lede dette arbeidet videre, sier Nedregård.

Rustet for videre vekst

Truls-Einar Stand Johnsen fortsetter som avdelingsleder for partnerskapet nord i fylket, med kontor i Florø.

– Vi hadde oppstartsmøte i fjor høst og våre første partnere er allerede godt i gang. Jeg opplever også stor interesse fra flere aktører som vil være med, så vi kommer til å ha en ny rekrutteringsrunde til høsten, sier Johnsen.

NY AVDELING I NORD: 10 nye virksomheter gikk inn i partnerskapet da Klimapartnere Vestland hadde oppstartsmøte i Førde i august.

Klimapartnere Vestland er også i ferd med å ansette en trainee, og rigger seg dermed for videre vekst.

Partnerskapet i Vestland består i dag av 64 partnere i offentlig og privat sektor, som har forpliktet seg til å jobbe systematisk med utslippskutt og grønn næringsutvikling. Partnervirksomhetene utfordres til å sette seg mål om å bli fossilfri innen 2030, og å etablere grønne spydspissprosjekt.

– Vi har opplevd stor interesse for å bli med i partnerskapet det siste året, på tross av de krisetidene vi er inne i. Det viser at viljen er sterk til å bidra til å nå klimamålene, både i næringslivet, kulturlivet, offentlige virksomheter og kommuner, sier Nedregård.
–  Vestlandet ligger helt i tet i det grønne skiftet, og jeg ser store muligheter fremover, avslutter den nye lederen av Klimapartnere Vestland.