KBN og Norsk klimastiftelse på Arendalsuka

Tirsdag 15. august er KBN og Norsk klimastiftelse på plass i Arendal. Fra “Fullriggeren Sørlandet” arrangerer vi et seminar om hvordan kommuner og fylkeskommuner kan spare strøm, utslipp og kostnader.

Publisert 10. august 2023
Innholdet er produsert av Kommunalbanken.

Norge må spare store mengder strøm når vi skal elektrifisere hele samfunnet og bygge ny og grønn industri. Heldigvis er noen kommuner og fylkeskommuner kjempegodt i gang med akkurat det.

Slik kan kommunene spare strøm, utslipp og penger

Steinar Roppen Olsen, rådgiver i Bygg og eiendomsavdelingen i Agder fylkeskommune, vil innlede om beregninger og vurderinger forut for vedtak og bygging – og erfaringer så langt med den energieffektive og utslippsgjerrige skolen. Her er det mye å lære for andre små og store byggeiere!

Fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) kommer Maren Aschehoug Esmark, seksjonssjef med ansvar for energibruk, energieffektivisering, regelverk EU mm. Hun tar også med seg en fersk kraftmarkedsanalyse.

Jannicke Trumpy Granquist , administrerende direktør i Kommunalbanken, viser fram prosjekter fra hele landet der kommunene sparer både strøm og utgifter på bygg/infrastruktur – og der noen også produserer store deler av strømmen de trenger selv.

Ordstyrer er Anne Jortveit, nestleder i Norsk klimastiftelse.

Velkommen ombord på Fullriggeren Sørlandet, tirsdag 15. august kl. 12.00–12.50. Det blir servert lunsj!

Arrangementet vil også bli strømmet. Lenke publiseres på våre hjemmesider.