Grønt lån finansierte Oslos første plusshus-skole

I høst åpnet Voldsløkka ungdomsskole dørene til det som er Oslos første plusshus-skole. I tillegg til å totalrenovere Heidenreichbygget, med røtter tilbake til 1918, har et helt nytt bygg reist seg, som har fått solceller på både tak og fasader.

Gratis webinar: Lær av Bodø kommunes strømspare-bonanza!

Bodø kommune har gått systematisk til verks for å spare store mengder strøm. På webinar torsdag 22. juni innleder energirådgiver Ole-Arne Torsvik om tiltak andre kommuner og byggeiere kan ha stor nytte av. Meld deg på webinar her!

KBN vant pris for «Årets miljøeffektrapport»

KBN gikk helt til topps og vant prisen for «Årets miljøeffektrapport» under Environmental Finance Bond Awards 2023. Prisen er en anerkjennelse av KBNs arbeid gjennom en årrekke med å kontinuerlig forbedre vår miljøeffektrapportering.

På tide å tenke gammelt om energi

Vi må gjøre mer av alt – raskere, konkluderer energikommisjonen. Vi tar til orde for å løfte det som er ukontroversielt, enkelt å gjennomføre og gir rask effekt som del av dette. – Det er på tide å tenke gammelt om energi, skriver adm.dir Jannicke Trumpy Granquist og kommunikasjons- og bærekraftssjef Harald Jacobsen i denne kronikken.

Sterk grønn utlånsvekst for KBN

2022 var nok et rekordår for KBNs grønne lån. Den grønne utlånsporteføljen vokste med 8,4 milliarder kroner, tilsvarende en vekst på 24 % fra 2021. Miljøeffektrapport for 2022 gir grundig informasjon om utviklingen innen miljøeffektrapportering – inkludert taksonomikartlegging av kriterier for grønne lån.

Møteplassen for kunnskap, kultur og klima

13. – 15. mars 2024 arrangeres Klimafestivalen Varmere Våtere Villere i Bergen for tredje gang. Med forskere, politikere, næringsliv og artister på scenen har festivalen allerede etablert seg som en viktig arena for alle som er engasjert i klimasamtalen.

Spar og produser mer energi

Hvordan kan kommuner og fylker bidra til energiomstillingen ved strømsparing og strømproduksjon? KBN har i samarbeid med Norsk klimastiftelse nylig gitt ut heftet «Spar og produser mer energi», som gir kommuner og fylker inspirasjon til hvordan de kan kutte kostnader og produsere mer energi.

Rogaland fylkeskommune vant Årets lokale klimatiltak

Med verdens første utslippsfrie hurtigbåt gikk Rogaland fylkeskommune helt til topps i konkurransen Årets lokale klimatiltak under Zerokonferansen. – Et førsteklasses eksempel på hva som kan oppnås når kommunesektor, statlige, private aktører og teknologiutviklere går sammen om å oppnå felles mål, sier administrerende direktør i KBN, Jannicke Trumpy Granquist.

Hvordan jobber norsk næringsliv med omstilling?

Samfunnet skal bli mer sirkulært. Vi trenger også mer produksjon av energi og energieffektivisering. I tillegg kommer kravene til klimarapportering. Hvordan jobber egentlig norske bedrifter med å omstille seg i møte med disse endringene?