Ekspertintervju8. juni 2023Kjøttvaner er vonde å vendeMidt i startskuddet for grillsesongen ber Miljødirektoratet oss om å spise mindre kjøtt. Forsker Arve Hansen forklarer hvorfor det kan være vanskelig å kutte biff og burger for å redde klimaet.
Ekspertintervju19. april 2023Hvor bærekraftig er norsk mat?Og hva bør vi egentlig sikte til når vi snakker om bærekraft i norsk matproduksjon? Vi spør Arne Bardalen.
Kommentar10. juni 2020Biomangfold og mat: EU vil sette global standard for bærekraftÅ bevare biologisk mangfold er avgjørende for å klare klimamålene og for å fø oss. Er EU på rett spor med sine nye strategier for biomangfold og mat?
Aktuelt26. mars 2020Ekspertintervjuet: – Koronakrisen viser at vi trenger internasjonalt samarbeidGlobaliseringen gjør at vi alle blir rammet av pandemien. Det samme vil vi oppleve ved store matkriser, mener nylig pensjonert forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt Jan Ivar Botnan.
Debatt3. mai 2019Tomatsuppe for klimaDet er løfterikt at Orkla-eide Toro nå velger å klimamerke sine produkter, men regn med at det blir harde konflikter med sterke krefter i landbruket når merkevaregiganten Orkla «nudger» folk til å droppe kjøttet.