Se #Klimafrokost om USA under Trump - Energi og Klima

Se #Klimafrokost om USA under Trump

Hva skjer med klima- og energipolitikken i USA under Trump, og hva betyr det for verden? Se #Klimafrokost i opptak her på Energi og Klima.

Denne artikkelen er over 2 år gammel. 1 kommentar

Onsdag 22. mars ønsket Norsk Klimastiftelse velkommen til klimafrokost i Oslo der temaet var USA under Trump.

Med oss for å drøfte hva som er i Amerika var Torbjørn Kjus, oljeanalytiker i DNB, Guri Bang, forskningsleder ved Cicero, Peter M. Haugan, professor ved Universitetet i Bergen, Svein Harald Øygard, McKinsey, Samantha Smith, Just Transition Centre, Bård Vegar Solhjell, stortingsrepresentant (SV), Bente Kalsnes, førsteamanuensis Høgskolen i Oslo/Akershus og Kjetil Lund, klimadirektør i Statkraft.

Blant spørsmålene som ble tatt opp:

 • Hva skjer med USAs klima- og energipolitikk under Trump? Hvilke rolle vil USA innta i de globale klimaforhandlingene? Trekker USA seg fra Paris-avtalen – og hva skjer da?
 • USA har i flere år hatt kraftig vekst i solenergi og vindkraft, mens kullforbruket har rast. Vil fornybarsatsingen stoppe opp under Trump, eller styres markedsutviklingen vel så mye av næringslivet og delstatene? Kan Trump skape et nytt liv for kullet?
 • Hva kan man forvente av USA som produsent og eksportør av olje og gass?
 • Hvorfor er så mange på den amerikanske høyresiden klimafornektere?
 • Hvordan skal Europa, Norge og den øvrige verden forholde seg til USA under Trump?

Vi takker Kavlifondet for økonomisk støtte til arrangementserien #Klimafrokost.

Bli abonnent!

Én kommentar

 1. Avatar

  Wilhelm Leo

  Honnør til Donald Trump – endelig en politiker som våger å ta tak i den usannsynlig frekke klimaindustriens aktører. På tide.
  USA betaler totalt ca. US $ 410 milliarder til FN !, Og her er brave Trump klar til å kutte unødvendige utgifter.

  Utgiftene til FN :
  http://www.westernjournalism.com/new-report-says-trump-budget-slashes-funds-u-n/

  Og det blir flere FN-ansatte som blir millionærer i US $ – I 2012 hadde vi bare i UNDP 637 millionærer – og hvorfor skal vi som klorer oss fast her i dette karrige landet finansiere flere playboys i FN-systemet ?
  http://undpwatch.blogspot.no/2012/08/scandal-637-millionaires-work-for-undp.html

  Og er Donald Trump blitt mindre populær ? En politiker som ivaretar innbyggernes interesser begynner å bli like sjelden som hønsetenner , klart han blir populær , 52 % av befolkningen i USA er fornøyd med jobben han gjør , pluss noen i utlandet gir sin anerkjennelse.
  I følge» Politico «blir selvfølgelig mannen mer populær når han tar fatt i en vanvittig pengsløsing på klimaindustriens smartinger :
  http://www.politico.com/story/2017/02/donald-trump-popularity-polling-234630

  Hva med oss i Norge ? Vi sitter igjen med vanvittige strømregninger på vår egen vannkraft , grønne sertifikater ingen har bedt om , opprinnelsesbevis på vår egen vannkraft som ingen har bedt om , en vanvittig nettleie , smartmålere som ingen har bedt om, og som står og stråler helseskadelig UHF døgnet rundt i alle hjem – takket være frekk el-kraftbransje den norske borger/forbruker ikke er tjent med. Vi sitter igjen med lange grønne neser og åpen lommebok.

  Her er siste oppvinisng innen kraft-idioti :
  http://www.nettavisen.no/na24/betalte-500-kroner-i-strm-for-en-natt-pa-hytta/3423150520.html

  «They have put green political correctness above common sense»
  Vi trenger politikere som fulgte bedre med i fysikktimene.

Kommentarfeltet er stengt.